Influenssarokotus 32€

16.11.2017 Kirjoittanut:

Influenssarokotus

  • Tärkeä keino ehkäistä influenssaa on rokottaminen.
  • Julkinen sektori huolehtii riskiryhmien rokottamisesta ja yksityiseltä puolelta rokotuksen voi saada joko työnantajan kustantamana tai itse maksaen.
  • Rokotus suositellaan otettavaksi marras- joulukuulla. Rokotteen voi ottaa myös influenssakauden jo alettua.

UV-säteily

7.6.2017 Kirjoittanut:

Kulunut kevät ei ole juurikaan antanut toiveita aurinkoisesta kesästä, mutta joka kesä kuitenkin tulee aurinkoisia ja lämpimiä päiviä.  Liikaa ei muistuteta suojautumiselta auringon haitalliselta UV säteilyltä.

UV-indeksi kertoo auringon haitallisen UV-säteilyn märän yhdellä luvulla. UV-indeksi vaihtelee Suomessa keskikesällä ja keskipäivällä välillä 4-7.

Ajankohtaista allergiasta

22.9.2016 Kirjoittanut:

Vaikka viime kesänä ei ollutkaan erityisen korkeita siitepölypitoisuuksia, oli monilla allergisilla haittaavasti silmä, nenä ja hengitystieoireita. Osa potilaista pärjäsi hyvin esimerkiksi antihistamiinilääkkein, mutta toisilla oli voimakkaita allergiaoireita silmätipoista, nenäsumutteista ja mahdollisista keuhkolääkkeistä huolimatta.

Mikäli oireita oli kesällä haittaavasti olisi hyvä kääntyä allergiaa hoitavan lääkärin puoleen.

Suojauduttehan punkkeja vastaan!

1.8.2016 Kirjoittanut:

Paras suoja punkkeja vastaan on pukeutua luonnossa siten, ettei punkki pääse iholle. Punkki viihtyy kosteahkoissa oloissa esim. aluskasvillisuudessa, lehdissä ja ruohikossa. Luonnossa liikkumisen jälkeen kannattaa tehdä punkkitarkastus niin ihmisille kun kotieläimillekin.

Vuosittain sairastuu tuhansia ihmisiä punkin välittämiin tauteihin.