CERAD-MUISTITESTI 55€ (norm. 72€)

13.8.2018 Kirjoittanut:

CERAD-MUISTITESTI
TESTI SOVELTUU MUISTIHÄIRIÖIDEN SEULONTAAN
Tutkimus on muistipulmien seulontatutkimus ja sisältyy Käypä hoito -suosituksiin.
Muistihoitaja konsultoi geriatria ja tarvittaessa ohjaa geriatrin vastaanotolle.

Tarjous koskee elokuun aikana ostettuja muistitestejä. 1/asiakas
Puh. 020 707 000
Satakunnankatu 28 A,

Aloita punkkirokotussarja ja valmistaudu kohti kesää!

24.4.2018 Kirjoittanut:

Nyt on hyvä aika aloittaa kolmen punkkirokotuksen sarja. Punkkirokote suojaa puutiaisaivotulehdukselta – ei borrelioosilta.

Rokotus maksaa sinulle 52€ / rokotuskerta. Perussuoja sisältää kolme pistosta (kaksi ensimmäistä rokotetta olisi hyvä antaa ennen punkkikautta 1-3 kuukauden väliajalla ja kolmas seuraavana talvikautena).

UV-säteily

7.6.2017 Kirjoittanut:

Kulunut kevät ei ole juurikaan antanut toiveita aurinkoisesta kesästä, mutta joka kesä kuitenkin tulee aurinkoisia ja lämpimiä päiviä.  Liikaa ei muistuteta suojautumiselta auringon haitalliselta UV säteilyltä.

UV-indeksi kertoo auringon haitallisen UV-säteilyn märän yhdellä luvulla. UV-indeksi vaihtelee Suomessa keskikesällä ja keskipäivällä välillä 4-7.

Ajankohtaista allergiasta

22.9.2016 Kirjoittanut:

Vaikka viime kesänä ei ollutkaan erityisen korkeita siitepölypitoisuuksia, oli monilla allergisilla haittaavasti silmä, nenä ja hengitystieoireita. Osa potilaista pärjäsi hyvin esimerkiksi antihistamiinilääkkein, mutta toisilla oli voimakkaita allergiaoireita silmätipoista, nenäsumutteista ja mahdollisista keuhkolääkkeistä huolimatta.

Mikäli oireita oli kesällä haittaavasti olisi hyvä kääntyä allergiaa hoitavan lääkärin puoleen.

Suojauduttehan punkkeja vastaan!

1.8.2016 Kirjoittanut:

Paras suoja punkkeja vastaan on pukeutua luonnossa siten, ettei punkki pääse iholle. Punkki viihtyy kosteahkoissa oloissa esim. aluskasvillisuudessa, lehdissä ja ruohikossa. Luonnossa liikkumisen jälkeen kannattaa tehdä punkkitarkastus niin ihmisille kun kotieläimillekin.

Vuosittain sairastuu tuhansia ihmisiä punkin välittämiin tauteihin.